Търсене                         Оферти - гр. София, кв. Студентски град, СГРАДА 3 - НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ


     Сградата е проектирана да се изпълни с монолитна стоманобетонна конструкция, съобразена с действащите нормативни изисквания за проектиране в сеизмични райони.

     Зидариите ще са от керамични тухли на Wienerberger - модел „Porotherm 25 N+F“ (коефициент на топлопроводност λ=0,32 W/m.K; звукоизолация от въздушен шум Rw=49 dB) - за външните зидове и модел „Porotherm 12 N+F“ - за преградните.

     Топлотехническата ефективност на сградата ще се обезпечи с намаляване на топлинните загуби чрез покриване на цялата фасада с устойчива на механични повреди и атмосферни условия топлоизолационна система на Cerezit, включваща експандиран полистирол /EPS/ с плътност 18-20 kg/m3 и хидроустойчива полимерна силикат-силиконова мазилка. Облицовката на партерното ниво ще е комбинирана - с топлоизолационна система и гранитни плочи.

     Плоският покрив и терасите, които се явяват покрив на долните етажи, ще се изпълнят с армирана замазка с наклон към воронките и барбаканите за вътрешно отводняване, топлоизолация от екструдиран пено-полистирол и два пласта рулонна битумна хидроизолация.

     Дограмата на жилищата ще е от немски петкамерен РVС профил 76 мм, с троен стъклопакет 40 мм, като комбинацията на различните видове стъкла (нискоемисийно „К“ стъкло, бяло флоатно и високоенергийно) ще е съобразена с изложението на отделните помещения. Във всяка стая задължително ще има прозорец с двуплоскостно отваряне. Външните подпрозоречни первази ще са от гранит.

     Входните врати на жилищата ще са пожароустойчиви, със секретна брава, два пасивни шипа, автоматичен падащ праг и самозатварящи се панти.

     По пода на всички стаи и коридори в жилищата ще се положи звукоизолация срещу ударен шум. Стените и таваните на сухите помещения в жилищата и офисите ще се изпълнят с машинна шпакловка, а подовете - с изравнителна армирана цименто-пясъчна замазка. В санитарните /мокри/ помещения – стените ще са с мазилка, а подовете - с циментова замазка, с наклони към сифоните. Всички балкони и тераси ще са завършени с настилка от мразоустойчив гранитогрес и с парапети от ковано желязо - предварително поцинковани и грундирани.

     Апартаментите и офисите ще бъдат окабелени с инсталации за Интернет, кабелна телевизия, телефон и за сигнално охранителна техника /СОТ/. В сградата ще бъде изградена и видеодомофонна уредба.

     Водопроводът ще се изпълни с полипропиленови тръби, а канализацията - с РVС тръби, до тапа.

     Отоплението в сградата ще е с централно топлозахранване от ТЕЦ, с изградена връзка към външния топлопровод и с напълно оборудвани отделни абонатни станции за двата входа. Във всички стаи ще има алуминиеви радиатори, а в баните – отоплителни тела тип „шведска стена“.

     Входните врати на двата входа на сградата ще са на Hörmann, с устройства за контрол на достъпа. Настилките във всички общи части /фоайета, стълбища и стълбищни площадки/ ще са от гранит, стените и таваните - с покритие от миещ се латекс, парапетите в стълбищните клетки – алуминиеви. Осветлението в общите части ще се включва чрез фотоклетки с датчици за активиране при движение. И в двата входа са предвидени помещения за портиер на партера, с оборудвани санитарни възли.

     Във всеки вход е предвиден електрически асансьор, който ще има спирки и в подземното ниво. Асансьорите ще бъдат изпълнени с луксозни кабини и с автоматични врати. Задвижването ще е редукторно, посредством въжета, с честотен регулатор на скоростта - за по-плавно спиране и потегляне, както и с механизъм за аварийно спускане до спирка при прекъсване на основното захранване и GSM устройство за връзка с аварийна служба.

     Достъпът до паркоместата в двора и до гаражите на партера ще се осъществява чрез бариера с дистанционно управление, а към подземния паркинг – през рампа, с обща, автоматична гаражна врата.

     Изграждането на улицата до сградата, тротоарните настилки, както и на външните връзки към водопроводната, канализационната, електрозахранващата и топлозахранващата мрежи, ще са изцяло за сметка на фирмата.


IDOL © 2009. All rights reserved.
Ние не сме идеални, но се стремим да бъдем такива...
Website by: Георги Генов
Flash: www.newwebmedia.net