Търсене                         Оферти - гр. София, кв. Студентски град, СГРАДА 3 - МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ИНФРАСТРУКТУРА


„Студентски град“ е жилищен комплекс в югоизточната част на гр. София, граничещ с кварталите „Дианабад“, „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“. Намира се в полите на Витоша и е част от административен район „Студентски“ на Столична община.

Районът е уникален с концентрацията на някои от най-престижните столични висши учебни заведения: Университет за национално и световно стопанство /УНСС/, Химикотехнологичен и металургичен университет /ХТМУ/, Лесотехнически университет /ЛТУ/, Минно-геоложки университет /МГУ/, Национална спортна академия /НСА/ и др.

Тук се намират и Зимния дворец на спорта, зала „Христо Ботев“, картинг център, както и множество фитнес центрове, развлекателни заведения, най-голямата на балканите скейт-борд площадка, кафенета, ресторанти и др.

В района има няколко детски градини, училища, здравни заведения и центрове за спешна медицинска помощ.

Районът е предпочитан като място за живеене и за инвестиции, тъй като е застроен предимно с нови луксозни сгради, в близост е до парк „Студентски“ и има бърз и лесен достъп до идеалния център на града. Кварталът има добре изградена транспортна инфраструктура. Разположен е между две основни входно-изходни пътни артерии на града - бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Симеоновско шосе“ с два рокадни булеварда - бул. „Д-р Г. М. Димитров“и бул. „Акад. Стефан Младенов“.

Районът се обслужва от автобуси на градския транспорт, както и от маршрутни таксита, а на разстояние от 1 200 м. е метростанция „Г. М. Димитров“, до която има бърза връзка /на две спирки/ с автобуси  № 88, № 67, № 413, чиято спирка е на около 300 м. от сградата ни.  

ВИЖ НА КАРТАТА >

 

 

 

 

 

 

IDOL © 2009. All rights reserved.
Ние не сме идеални, но се стремим да бъдем такива...
Website by: Георги Генов
Flash: www.newwebmedia.net