Търсене                         Оферти - гр. София, кв. Студентски град, ул. Стоян Камбарев № 5, СГРАДА 1 - НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ


Сградата е изпълнена с монолитна стоманобетонна конструкция, съобразена с действащите нормативни изисквания за проектиране в сеизмични райони.

Зидариите са от керамични тухли на Wienerberger - модел „Porotherm“ 25 N+F (коефициент на топлопроводност λ=0,32 W/m.K; звукоизолация от въздушен шум Rw=49 dB) - за външните зидове и модел „Porotherm“ 12 N+F - за преградните.

Топлотехническата ефективност на сградата е обезпечена с намаляване на топлинните загуби чрез покриване на цялата фасада с устойчива на механични повреди и атмосферни условия топлоизолационна система на Cerezit, включваща  експандиран полистирол /EPS/ с плътност 18-20 kg/m3 и хидроустойчива полимерна силикат-силиконова мазилка. Облицовката на партерното  ниво е комбинирана - с топлоизолационна система и гранитни плочи.

Плоският покрив и терасите, които се явяват покрив на долните етажи е изпълнен с пластове от армирана замазка с наклон, топлоизолация от екструдиран пено-полистирол и два пласта рулонна битумна хидроизолация. Отводняването им е вътрешно - чрез воронки и барбакани.

Покривните скатове се изпълнени с топлоизолация от каменна вата и покритие от битумна хидроизолация и битумни керемиди. За вентилиране и отвеждане на водните пари от покривната конструкция са монтирани отдушници, а за предпазване от свличащите се снежни и заледени маси - снегозадържащи елементи.

Дограмата на жилищата е от немски петкамерен РVС профил, с троен стъклопакет, като комбинацията на различните видове стъкла (нискоемисийно „К“ стъкло, бяло флоатно и високоенергийно) и е съобразена с изложението на отделните помещения. Във всяка стая задължително има прозорец с двуплоскостно отваряне. Външните подпрозоречни первази са от гранит. Капандурите в подпокривните нива са на фирма Velux.

Входните врати на жилищата са пожароустойчиви, със секретна брава, два пасивни шипа, автоматичен падащ праг и самозатварящи се панти.

По пода на всички стаи и коридори е положена звукоизолация срещу ударен шум. Стените и таваните на сухите помещения в жилищата са изпълнени с варо-циментова мазилка и гипсова шпакловка, а подовете - с изравнителна армирана цименто-пясъчна замазка. В санитарните /мокри/ помещения – стените са с варо-циментова мазилка, а подовете - с циментова замазка, с наклони към сифоните. Всички балкони и тераси са завършени с настилка от мразоустойчив гранитогрес и с парапети от ковано желязо - предварително поцинковани и грундирани.

Апартаментите и ателиетата са окабелени с инсталации за Интернет, кабелна телевизия, телефон и за сигнално охранителна техника /СОТ/. Сградата разполага с изградена домофоннo звънчева уредба.

Водопроводът е изпълнен с полипропиленови тръби, а канализацията - с РVС тръби, до тапа. 

Отоплението е с централно топлозахранване от ТЕЦ, с изградена връзка към външния топлопровод и с напълно оборудвана абонатна станция. Във всички стаи са монтирани алуминиеви радиатори, а в баните – отоплителни тела тип „шведска стена“.

Входната врата на сградата е на Hörmann, с устройство за контрол на достъпа. Настилките във фоайето и на стълбищните площадки, както и стъпалата са от гранит, стените и таваните - с покритие от миещ се латекс, а парапетите алуминиеви. Осветлението в общите части се включва чрез фотоклетки, с датчици за активиране при движение. На партера е обособено общо помещение, с оборудван санитарен възел.

За удобство на живущите в сградата са предвидени два асансьора, които имат спирки, включително и в подземното ниво. Асансьорите са с луксозно изпълнени кабини, с автоматични врати. Задвижването е редукторно, посредством въжета, с честотен регулатор на скоростта "Invertek" - за по-плавно спиране и потегляне, както и с механизъм за аварийно спускане до спирка при прекъсване на основното захранване и GSM устройство за връзка с аварийна служба.

Достъпът до паркоместата в двора и до гаражите на партера се осъществява чрез бариера с дистанционно управление, а към подземния паркинг – през рампа, с обща, автоматична гаражна врата. 

IDOL © 2009. All rights reserved.
Ние не сме идеални, но се стремим да бъдем такива...
Website by: Георги Генов
Flash: www.newwebmedia.net